Home

Lions Club Zeist Ter Bergen

Lions Club Zeist Ter Bergen is opgericht in 1991, en natuurlijk hebben we het Lions motto “We Serve” hoog in het vaandel staan. Onze Lions Club is sterk gegroeid en heeft veel enthousiaste leden uit Zeist, Driebergen en Huis ter Heide.

Bestuur 2021-2022

Gerbrand Osinga, Ewout van Dam, Edwin Kist en Reinier van Hooff.

Lions Zeist Ter Bergen is haar activiteiten weer gestart, met inachtneming van de CoVid-19 regels. Het vrijwilligerswerk en maatschappelijke ondersteuning worden, naar gelang de mogelijkheden, weer hervat.

Lions Club International

Serviceclubs vonden in de eerste decennia van de vorige eeuw hun oorsprong in de Verenigde Staten. Zo ook de Lions. Reeds in het midden van de 19e eeuw komt de naam ‘Lions’ voor; clubs van mannen die zich bezighielden met de problemen van ‘good governement and good citizenship’.

Nadat de eerste club buiten de Verenigde Staten (Canada) was ontstaan werd Lions Club International (L.C.I.) opgericht. Sinds 1945 heeft L.C.I. een duurzame relatie met de Verenigde Naties. De L.C.I. organisatie telt nu 1,4 miljoen leden, verenigd in meer dan 46.000 Lionsclubs in 193 landen en is daarmee wereldwijd de grootste organisatie van serviceclubs.

  

Shopping Cart